Podrška naučno-istraživačkim institucijama u pripremi predloga projekata

U cilju podrške naučno-istraživačkim institucijama prilikom pripreme predloga projekata za pozive Horizon Europe ERA Chairs и MSCA Staff Exchanges, 8. februara 2022. godine održana je radionica čiji je cilj bio da učesnicima pruži znanja potrebna za pripremu projektnih predloga.

U prvom delu, učesnici radionice detaljno su upoznati sa samim pozivom Horizon Europe ERA Chairs, čiji je cilj da podrži istraživačke institucije u zapošljavanju najboljih istraživača u oblasti u kojoj žele da postanu lideri i da formiraju prepoznatljive timove/centre u toj oblasti. Budžet projekata po ovom pozivu može iznositi do 2.5 miliona evra.

Drugi deo radionice je bio posvećen analizi poziva i projektnoj aplikaciji za program MSCA Staff Exchanges. Ovaj poziv promoviše intersektorsku, internacionalnu i interdisciplinarnu saradnju, u istraživačkoj temi projekta, kroz plaćene razmene zaposlenih (u periodu od 1 meseca do 12 meseci).

Iako je radionica prevashodno organizovana u cilju podrške pripremi predloga projekata za ova dva konkretna poziva, učesnici će znanja stečena na ovoj radionici moći da iskoriste i za druge pozive u okviru Horizon Europe programa.

Na radionici, koja je organizovana online, prisustvovalo je preko 100 učesnika – istraživača, naučnih saradnika, profesora i docenata sa fakulteta i instituta iz Čačka, Niša, Kosovske Mitrovice, Novog Sada i Beograda. 

Last updated: 26. April 2024. 13:43